Kade en het Mondriaanhuis

Met A. een belofte ingelost; een culturele trip naar Amersfoort.

Eerst ging het – uiteraard op de fiets – naar het nieuwe KADE (Kunst aan de Eem). Dat ging deels om het gebouw; deels om de inhoud. Voor we in het expositiedeel belandden hebben we bij de buren gekeken. De formele naam weet ik niet meer maar daar is een landelijke club voor cultuurgoederen en archeologie gevestigd. Zij zitten aan de glazen kant van het gebouw. Prachtig al dat licht en dat in combinatie met blank hout. Het is een open toegankelijke ruimte; het is een prachtig gebouw.
Dan de expositieruimte. Dat gaat om een paar etages waar zonder eigen vaste collectie wordt geëxposeerd. Nu geïnspireerd door Alice in wonderland. We vonden het geen van beiden heel bijzonder maar dit KADE is wel iets om in de gaten te houden.

Daarna dus naar het vernieuwde Mondriaanhuis. Op de begane grond een ruimte met vroeg werk. Heel mooi. Dan een ruimte met een toelichting bij Mondriaans leven en carrière. Vervolgens is er de gelegenheid een bezoek te brengen aan het nagebouwde Parijse atelier van Mondriaan. Heel leuk gedaan. De rest van het mooie lichte pand is smaakvol ingericht met reacties op het werk van Mondriaan, onder anderen van scholieren uit Amersfoort. Leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s