Hermitage Amsterdam

Afgelopen zaterdag de Amsterdamse Hermitage bekeken na er genoeg van gehoord te hebben. Het was niet zozeer de tentoonstelling over het Russische hof – jurken, sabels, uniformen, schilderijen en wat niet al aan pracht en praal uit de St. Petersburgse 19e eeuw – die ons naar Amsterdam heeft gelokt. Het ging in de eerste plaats om het museum op zich.
Het verhaal is waarschijnlijk bekend. Tot 2007 was dit eigenlijk een bejaardenhuis maar dan wel een die al 300 jaar bestond. Dat moest nu dus ergens anders gevestigd worden en zo kon hier een soort dependance van het St. Petersburgse museum worden gevestigd. Het gebouw bestaat uit een strakke, sobere carré rond gras. Twee evenwijdige zijden – twee verdiepingen – bestaan uit expositieruimte waarvan de onderste een geweldige lange zaal vormt. De andere zijden zijn ontvangst, winkel, voormalige kerk en zo meer.

De expositie voldeed aan onze niet gespannen verwachtingen, maar was wel heel mooi gepresenteerd. Dat belooft heel veel voor komende exposities. Dat moeten we dus in de gaten gaan houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s