Esther Gerritse – Broer

Dat is nou het fijne van die boekenweekgeschenken. Je kunt kennismaken met een schrijver waar je nog niets van had gelezen (én een zondag gratis sporen, wat ik dit jaar voor het eerst deed zonder overigens het boekenweekgeschenk te lezen). Ik had dus nog nooit iets van Esther Gerritse gelezen en had haar in mijn brein in de hoek van Esther Verhoef opgeborgen, iets waarin ik niet de enige was. Dat is dus volstrekt onterecht. Ik vond dit een puik boekje.

Het gaat over Olivia, haar gezin én haar broer die altijd wat apart was terwijl zij het leven op de rails heeft. Slimme man, goede baan, mooi appartement en leuke tienerjongens. Haar broer, die de diabetes altijd wat liet versloffen, belt dan dat z’n been waarschijnlijk eraf moet. Aan het begin is zij de moderne intelligente ambitieuze vrouw die de zaken in de hand heeft.  Haar broer, altijd al het kneusje komt na de operatie tijdelijk in huis. Het draait erop uit dat niet hij maar zij het kneusje is.

Dat bereikt Gerritse door middel van een compacte stijl. Elke alinea geeft een wending. regelmatig gaan de ontwikkelingen per zin, soms kantelt een beeld in een bijzin. Op die manier heb je aan het bestek van een boekenweekgeschenk, zo’n 90 pagina’s,  meer dan genoeg. Ik vind dit een zeer geslaagd cadeau van de CPNB. Hulde.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s