Covey – De zeven stappen van effectief leiderschap

Het begon ermee dat mijn dochter op de middelbare school lessen kreeg over Covey. Ze vond het drie keer niks maar dat zei nog niet zoveel. Ik was gevoelsmatig ook niet enthousiast. Hoezo kinderen lastig vallen met doelen en succes. Waarom niet wat meer doen aan bildung? En toen zat ik in een cursus Job-coaching en daar werd als toetje een pleidooi voor Covey gehouden. Weet je wat, ik geef het een kans, dacht ik, en zo heb ik nu het boek dus gelezen.

Het komt op mij over als een samenhangend systeem van eigenschappen waar je naar kunt streven, de eerste hebben met de persoon te maken de laatste hebben te maken met het in relatie staan tot anderen. Daarbij is het streven om van afhankelijkheid te komen tot onafhankelijkheid en van daaruit tot wederzijdse afhankelijkheid. Hier volgen ze dan, die eigenschappen:
1. Wees proactief, ofwel, zelf verantwoordelijk zijn voor je leven en je niet laten leiden door de omstandigheden of stemmingen. Op zich geen heel nieuwe gedachte; ik moest denken aan Seneca en Montaigne. Covey verwees naar anderen en gebruikt trouwens wel citaten zonder literatuurverwijzing en dat is jammer.
2. Begin met het einde voor ogen.
3. Belangrijkste zaken eerst. Hier passeerden vier kwadranten; waarin belangrijk en urgent werden gecombineerd. Het is volgens Covey zaak om juist aandacht te geven aan wat niet urgent is en wel belangrijk. Logisch eigenlijk.
Deze eerste drie eigenschappen hebben betrekking op de persoon, terwijl de volgende drie meer gaan over samenwerking:
4. Denk in termen van win/win
5. Probeer eerst te begrijpen voordat je begrepen wil worden
6. Werk synergisch, ofwel, streef naar creatieve samenwerking.
7. Hou de zaag scherp. Zorg dat je mentaal lichamelijk en geestelijk in conditie bent.

Verstandige zaken waar je niet tegen kan zijn. Het is bovendien een enthousiast verhaal. Waar ik wel tegen ben is de presentatie van het geheel. Met heel veel anekdotes en zwamverhalen. Ik kan me goed voorstellen dat het boek werkt voor mensen die erbij passen. Mensen die houden van orde, plannen en projecten. Ik betwijfel of het boek aanslaat bij mensen die helemaal niet zo in het leven staan. Gaan alle bakens verzet worden na het lezen van dit boek? Dat lijkt me echt bijzonder.

Voor mij niet het boek dat de revolutie gaat ontketenen. Ik ben blij dat ik het heb gelezen en heb er zeker dingen uit meegepikt.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s